Защо харесвам компании с Twitter поддръжка

Обожавам компании, които имат поддръжка в Twitter. Защото това обикновено значи или, че марката е фокусирана много върху customer experience, или че не е, но пък ти дава невероятна възможност да я държиш за топките.

Това се случи днес и вчера – имах полет от San Francisco до Madison с Frontier Airlines. Никога дори не ги бях чувал, но цената от $120 за еднопосочен ми разпали любопитството.

Като съвестен и полу-организиран гражданин пристигнах на летището в последния момент и се запътих да си принтирам бординг паса на киоск машината. Bummer! Не можеха да обработят трансакцията. Следват 10 минути чакане на опашка пред билети, за да оправят проблема. Най-накрая ме извикаха поименно, тъй като си закъснявах за полета. Чекираха ме, излетях като ястреб през секюрити чека и право към гейта… където вниманието ми беше привлечено от голям червен мигащ надпис “Delayed”. Поглед през прозореца показа, че на края на ръкава изобщо няма самолет. Трети поглед към таблото със самолетите показа закъснение от 2 часа. Така със сигурност щях да си изпусна връзката към Медисън. Пред гишето вече имаше опашка от 15-на души, та се наредих и аз. Чаках точно час и десет минути, тъй като Frontier бяха решили в инфарктна ситуация като тази да оставят само един служител на гейта. Дадоха ми единствената опция да летя до Денвър и да излетя към Медисън сутринта на следващия ден – взимайки предвид, че часът беше 10:45 сутринта този вариант беше абсурден.

В крайна сметка по братски се разбрахме със служителя, който пристигна в този момент да ме качат на полет на United Airlines до Чикаго и аз от там да хвана автобус до Медисън. Речено – сторено. Обаче се оказа, че те няма да платят за автобусния билет, тъй като не било част от политиката им. Нямах много време до другия самолет, затова реших да отложа войната за малко по-късно. След като се качих на самолета до Чикаго се започна офанзивата по Twitter, и само за теста, една такава до Complains Department-а им. Резултата беше, че благодарение на второто получих един дълъг имейл как се извиняват и не могат да бъдат перфектни, та ми пожелават лек ден. Резултата от Twitter офанзивата завърши с $125 компенсация. За тези, които не обръщат внимание на детайлите – билета ми струваше $120.

Ето линк към първия tweet. Целия conversation трябва да е някъде из twitter stream-а ми.

Leave a Comment

Your email address will not be published.